Online Communicatie Specialist

Waarover kan ik je adviseren?

Home / Online Communicatie Specialist

Tegenwoordig wordt de banenmarkt langzaam overspoeld door online/social media specialisten. Waar in 2010 nog een behoorlijke schaarste was in internet personeel, is er nu een steeds ruimere keuze voorhanden. Zo zijn o.a. reguliere communicatie- en marketing professionals massaal in het gat in de markt gesprongen. Zakelijk gezien een zeer logische zet. Rijst bij mij nu de vraag: hoe onderscheidt de Online Communicatie Specialist zich?

Laat ik bij het begin beginnen.

Bouwstenen voor een goede website

Internet heeft zich ontwikkeld tot een volwaardig vakgebied en bestaat uit een aantal disciplines die onderling samenhangen. Voorbeelden zijn websites bouwen en ontwerpen (webdevelopment), teksten online publiceren en beheren (webredactie en contentmanagement) en social media campagnes opzetten (onderdeel online marketing).

Een goede website is minimaal:

  • gebruiksvriendelijk (goede usability, de bezoeker kan o.a. intuitief door de website navigeren),
  • zo ontworpen dat ieder afzonderlijk onderdeel op de gebruiker afgestemd is (user interaction design + user experience),
  • compleet met een logisch uitgedachte informatie structuur/-architectuur,
  • webproof geschreven waarbij de content “lekker weg leest”.

Zonder bovenstaande basiselementen is de website niet meer dan een statisch, onvolledig plaatje.

Bezoekers lokken met content, oftewel “What’s in it for me”

De bezoeker moet naar een website getrokken worden. Eenmaal gearriveerd moet het gelijk duidelijk zijn waar hij zo snel mogelijk de gezochte informatie kan vinden. Daarnaast is het raadzaam ervoor te zorgen dat het bezoek wat oplevert. Denk aan gratis (downloadbare) content waar hij iets mee kan doen. Vervolgens moet de bezoeker verleid worden om weer terug te komen. De basis begint met – regelmatig geüpdate – interessante artikelen ( blogging) en nieuws dat weer gedeeld kan worden via social media.

Online marketing, Social media en Google

Idealiter wordt de content (tekst, beeld en video) via diverse online marketingtechnieken en -tools onder de aandacht van de doelgroep gebracht. Social media kunnen een onderdeel van een online marketingcampagne zijn. Alle content moet verder “zoekmachineproof” geschreven zijn om goed samen te werken met een uitgebalanceerde  zoekmachineoptimalisatie (SEO). Hiervoor zijn naast de geoptimaliseerde content een aantal technische aanpassingen voor de website nodig. Goed toegepast zorgen deze en aanvullende technieken zoals zoekmachinemarketing (SEM) en zoekmachine-advertising (SEA) ervoor dat de website hoger in zoekmachines zoals Google eindigt.

Als laatste is het belangrijk dat de ervaring (user experience) van de bezoeker in harmonie is met het bedrijf en zijn diensten en/of producten. Zowel visueel als emotioneel.

Ieder zijn vak

Internet is dus een totaalplaatje waar je behoorlijk wat vaardigheden voor onder de knie moet hebben. Een specialist in webdesign is niet automatisch een ervaren communicatieprofessional. Goede webartikelen schrijven, of management online communicatieadvies geven over de inzet van intranet, vereisen ook bepaalde vaardigheden.

Omgekeerd is dit ook het geval. Iemand kan een ervaren communicatie professional zijn en het principe van usability, user experience of de techniek achter een website niet (voldoende) begrijpen. Vervolgens blijft hij/zij afhankelijk van derden op webtechnisch gebied. Dit kan de CMS-specialist, de vormgever, programmeur of websitebouwer zijn. Met (eventueel) daarbij de in vaagtaal gespecialiseerde consultants. >:)

Sorry, maar ik vrees een meerprijs van …

Afhankelijk zijn van derden kan natuurlijk goed gaan. Het kan ook plotseling noodzakelijk zijn dat het budget verhoogd moet worden, wegens “onvoorziene omstandigheden”. Zo kun je er bijvoorbeeld op het eind van het ontwikkeltraject er achter komen dat de navigatie verdwijnt in een bepaalde browser. Dit kan een behoorlijke aanpassing van de programmeercode betekenen, met daaraan een stevig prijskaartje gekoppeld.

Daar zit niemand op te wachten.

Een Online Communicatie Specialist die (ook webtechnisch) breed ontwikkeld is, weet welke onvoorziene omstandigheden voor kunnen komen en kan hierop anticiperen. Zo bespaar je onnodige uitgaven.

Conclusie

Om online projecten in goede banen te leiden is het essentieel dat er iemand is die zowel de taal van het management, als de taal van de programmeur, de webdeveloper en de ICT-er spreekt en de vertaalslag naar alle partijen toe maakt. Hierdoor worden misverstanden en onnodige uitgaven op webtechnisch gebied vaak voorkomen.

Een bekwame Online Communicatie Specialist is dus breed ontwikkeld en bij voorkeur specifiek geschoold in nieuwe media. De tijd dat de hobbyist op zijn zolderkamer de bedrijfswebsite bouwt is voorbij.

Facebook LinkedIn Twitter